Op de Rhedense Schooldag van de duurzaamheid 2017 deden alle kinderen mee aan de wedstrijd “Gekleurde Kinderwens”. Elk kind heeft zijn of haar duurzame wens of droom opgeschreven en een jury heeft de mooiste uitgekozen. Anke van Gemert uit groep 8 van de Roncallischool won de wedstrijd. Haar wens was: “Afval scheiden en recyclen doen we al, maar het zou leuk zijn als er meer bankjes en spullen te vinden zijn die zijn gerecycled.” Gemeente Rheden heeft haar wens daadwerkelijk vervuld! Een verslag van de wedstrijd en de jurering vindt u hier.

In de periode 15 december 2017 tot 15 januari 2018 hingen de kinderwensen tentoongesteld bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Rheden, waardoor ook vele bezoekers van buiten de gemeente de mooi gekleurde en geformuleerde wensen konden bekijken.

Afvalverwerkingsbedrijf SUEZ Nederland, hoofdpartner van Schooldag van de duurzaamheid op de Kinder Global Goal “Alles Rond”, stelde voor deze wedstrijd in Rheden een fantastische prijs ter beschikking: de Schoolbank van de duurzaamheid, gemaakt uit gerecycled plastic.

 

De jury bestond uit:

– Nicole Olland, wethouder duurzaamheid gemeente Rheden

– Annie de Loijer, Marketing directeur SUEZ Nederland

– Reinier van den Berg, klimaatspecialist

– Celine Hahne, middelbare scholier en ambassadeur voor World Vision